cryptoclan wisseling

Canada: Canada’s eerste Bitcoin ETF en de regelgevende race om Crypto te temmen

April 3, 2021

De race om Canada’s eerste ETF te lanceren is voorbij en de Purpose Bitcoin ETF is de winnaar. In regelgevingsdossiers die slechts een paar dagen geleden op SEDAR werden gepubliceerd, maakte de Purpose Bitcoin ETF bekend dat de OSC een ontvangstbewijs had afgegeven voor zijn lange prospectus. Om effecten aan het publiek aan te bieden, moet een beleggingsfonds eerst goedkeuring krijgen van de OSC voor een voorlopig prospectus, waarna een definitief prospectus kan worden ingediend. Als het definitieve prospectus wordt goedgekeurd, kunnen de effecten openbaar worden uitgegeven. Volgens het paspoortmodel krijgt een investeringsfonds dat is goedgekeurd door zijn belangrijkste toezichthouder automatisch toegang tot kapitaalmarkten in andere provincies en territoria, onderhevig aan doorlopende openbaarmakingsvereisten. welke cryptomunten kopen tips online.

De Purpose Bitcoin ETF wordt beschouwd als een “alternatief beleggingsfonds” onder Nationaal Instrument 81-102, wat betekent dat het is toegestaan ​​om te beleggen in activaklassen of om beleggingsstrategieën te gebruiken die niet zijn toegestaan ​​voor traditionele beleggingsfondsen. Het is opgericht als een trust en wordt beheerd op grond van een trustverklaring, het belangrijkste bestuursdocument voor dergelijke investeringsfondsen. Purpose Investments Inc. fungeert als trustee, manager en portefeuillemanager. Crypto robot online kopen.

Risico’s verbonden aan het doel Bitcoin ETF

De Purpose Bitcoin ETF zal substantieel al zijn activa beleggen in langetermijnposities in bitcoin zelf, niet in bitcoin-futures. Het zal bitcoin verwerven van gereguleerde cryptocurrency-handelsplatforms zoals Gemini, Coinbase Pro en anderen. De bitcoins worden bewaard in koude opslag, maar zijn niet verzekerd (behalve voor commerciële misdaadverzekeringen tijdens “korte periodes” wanneer de activa in hot wallets zitten).

De onderbewaarder die verantwoordelijk is voor het aanhouden van de bitcoins is de Gemini Trust Company, een gereguleerde cryptocurrency-uitwisseling en bewaarder onder leiding van Bitcoin-miljardairs, Cameron en Tyler Winklevoss. Als bewaarder is het zijn primaire rol om de bitcoin in veilige “portefeuilles” te houden, beschermd tegen ongeautoriseerde toegang. Gemini prijst zijn “institutionele” bewakingssysteem voor koude opslag en beweert dat het tot op heden geen verlies heeft geleden als gevolg van fraude of hacks uit zijn portefeuilles voor warme of koude opslag.

De Purpose Bitcoin ETF wordt zelf omschreven als een hoog risico en de ETF Facts-openbaarmaking voor het fonds waarschuwt: “Koop deze ETF niet als u een vaste bron van inkomsten uit uw belegging nodig heeft.” Gezien de recente prijsvolatiliteit van bitcoin, moeten beleggers een financiële professional raadplegen om te zien of bitcoin-investeringsfondsen geschikt voor hen zijn.

Toekomstige regelgevingstrends in cryptocurrency

De Purpose Bitcoin ETF is de eerste bitcoin ETF die is goedgekeurd door Canadese effectenregelgevers. Dat Canada een Bitcoin ETF heeft goedgekeurd voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dat deed, toont een groeiende erkenning onder Canadese toezichthouders dat Bitcoin hier is om te blijven, en dat gereguleerde investeringen beter zijn dan niet-gereguleerde investeringen.

Ongetwijfeld hadden Canadese effectentoezichthouders de catastrofale ineenstorting van Bitcoin-beurzen Mt. Gox en Quadriga, ongereguleerde cryptocurrency-uitwisselingen die investeerders miljarden verloren. Hoewel de Purpose Bitcoin ETF geen cryptocurrency-uitwisseling is, vertrouwt het op dergelijke beurzen om zijn activa te verwerven, en de onderbewaarder loopt dezelfde risico’s van beveiligingsinbreuken (door interne of externe kwaadwillende actoren) die kunnen leiden tot verwoestende verliezen voor investeerders.

Een Canadese Bitcoin ETF leek onvermijdelijk sinds het besluit van de OSC op 29 oktober 2019 tot goedkeuring van het closed-end The Bitcoin Fund (zie dit vorige bericht voor meer achtergrondinformatie). Lawrence Haber, de hoofddirecteur van de OSC, schreef die beslissing die een eerdere weigering van de OSC om een ​​kwitantie voor The Bitcoin Fund uit te geven opzij zette en verklaarde: “het is niet de taak van effectenregelgevers om speculatie of het nemen van risico’s te verbieden.” Die visie kan het denken van de OSC over bitcoin ETF’s hebben doorgedrongen en hen ervan hebben overtuigd dat het hun rol was het cryptocurrency-landschap te temmen door “het investeren in risicovolle activa te professionaliseren” (zoals de heer Haber het uitdrukte).

Interessant genoeg merkte de heer Haber op 29 oktober 2019, die The Bitcoin Fund goedkeurde, op dat “Als het Fonds een ETF was, dat van invloed zou kunnen zijn geweest op mijn analyse van de risico’s die zijn geïdentificeerd door het personeel [in The Bitcoin Fund], in het bijzonder met betrekking tot prijsmanipulatie risico.” (nadruk toegevoegd). Gezien de huidige goedkeuring van de Purpose Bitcoin ETF, suggereert dit dat het prijsmanipulatierisico dat eerder tot voorzichtigheid leidde, voldoende is aangepakt.

Wat biedt de toekomst voor bitcoin in Canada? De goedkeuring van closed-end fondsen en ETF’s die in bitcoin investeren, suggereert dat regelgevers de analyse van de verdiensten van bitcoin liever aan investeerders overlaten, maar van plan zijn het regelgevende apparaat te gebruiken om investeerders te bewapenen met voldoende openbaarmakingen om hun beslissingen te informeren.

De volgende uitdaging voor de CSA kunnen ongereguleerde cryptoplatforms zijn (ook bekend als “cryptocurrency-uitwisselingen”). Vorig jaar publiceerde de CSAd richtlijnen met betrekking tot wanneer een cryptoplatform onderworpen is aan Canadese effectenregelgeving. Het waarschuwde exploitanten van cryptoplatforms (inclusief degenen die buiten Canada opereren maar met Canadese gebruikers) dat “CSA-leden van plan zijn handhavingsmaatregelen te nemen of bestaande handhavingsmaatregelen voort te zetten tegen platforms die niet voldoen aan de effectenwetgeving.” Het lijkt erop dat de vijand niet langer bitcoin is, maar ongereguleerde bitcoin-entiteiten.