Advies voor auto kopen

Dingen die u moet doen voordat u een auto koopt

July 13, 2020

Een auto kopen tips

Het kopen van een nieuwe auto heeft voor de hand liggende voordelen: hij beschikt waarschijnlijk over de nieuwste technologie, veiligheidsvoorzieningen en u hoeft een tijdje geen geld uit te geven aan reparaties.

Maar waarom zou u een nieuwe auto uitgeven als u kunt investeren in een gebruikte kwaliteit? Auto’s zijn waardeverminderend, wat betekent dat uw auto na verloop van tijd aan waarde zal verliezen. En veel van die waarde gaat verloren tijdens de eerste paar jaar van eigendom. U zult dus waarschijnlijk eindigen met een mooiere auto voor minder geld als u gebruikt koopt.

Bovendien kunnen gebruikte auto’s u besparen op verzekeringstarieven en verlengingen van het register

 Voer een voertuiggeschiedenisrapport uit

Door een kentekencheck rdw online uit te voeren via bedrijven kunt u nagaan of de auto eerder een ongeluk heeft gehad of schade heeft opgelopen door overstromingen. De meldcode voertuig is ook heel belangrijk.

Het zal u ook vertellen of er met de kilometerteller is geknoeid om de auto de indruk te geven dat hij minder kilometers heeft gereden, volgens Time.Zoek uit of de auto is teruggeroepen

Om ervoor te zorgen dat de auto sinds de aankoop niet is teruggeroepen, raadde Time aan om de National Highway Traffic Administration- database met teruggeroepen auto’s te controleren.

Als de auto die u bekijkt op de lijst staat, moet u erop staan dat de verkoper het bewijs levert dat het probleem met de terugroepactie op gepaste wijze door de dealer is verholpen, aldus NBC.

Vet de lichaamsconditie in

Zorg ervoor dat de carrosserie van de auto grondig wordt geïnspecteerd, door jou of door een monteur, inclusief elk paneel en het dak, om te zien of er roestplekken, deuken of krassen zijn. Komen de lijnen van de spatborden en deuren overeen? Zo niet, dan kan dit wijzen op eerdere schade en slechte carrosserie, volgens Consumer Reports .

Chris Basso, public relations manager bij Carfax, leverancier van voertuiggeschiedenisrapporten, vertelde Business Insider dat andere tekenen van eerdere schade onder meer zijn deuren en ramen die niet soepel openen en sluiten en niet-uniforme openingen tussen de motorkap en / of de kofferbak en de rest van de auto.